Roxane Warring

Roxane Warring

Roxane Warring

Roxane Warring is geboren op 24 maart 1987 in Rotterdam, als dochter van een Nederlands-Duitse moeder en een Surinaams-Creoolse vader. Hoewel zij het enige kind is van haar ouders samen, heeft zij verschillende broers en zussen, zowel biologisch als niet-biologisch. Zij groeide op in (deels meerdere gezinnen) met diverse culturen en leerde schakelen tussen contexten. Zij is alleenstaand en een trotse zus en tante voor haar kleurrijke verzameling van broers, zussen, nichtjes en neefjes.

Roxane is momenteel werkzaam als (onderwijs- en ontwikkelings)psycholoog en (transcultureel) systeemtherapeut bij FamilySupporters (begeleiding en behandeling voor mensen van 0-100). Op vrijwillige basis is zij als ‘wijkpsycholoog’ betrokken bij de bewonersorganisatie Zorgvrijstaat in Rotterdam West. Zij probeert hier de wijk te zien als ecosysteem en zoekt, samen met andere betrokkenen, naar vormen van informele steunstructuren rondom bewoners met psychische problematiek.

Zij geeft hiernaast sinds 2011 trainingen aan professionals. Voorheen was dit voornamelijk met betrekking tot huiselijk geweld, maar sinds afstuderen in 2015 ook op het gebied van systemen en cultuur. Als docent geeft zij met ontzettend veel plezier les bij o.a. CTTO, RINO Amsterdam en Hogeschool Inholland.

In 2017 ontving zij de New Writers’ Initiative Fellowship van het Family Process Insitute in Chicago voor haar essay over relationele dynamieken in Afro-Caribische systemen in Nederland. Dit essay wordt momenteel herschreven als artikel voor publicatie.

Zij is co-auteur van het in 2018 verschenen boek Verschillen Omarmen, van Nel Jessurun. Dit studieboek wordt gebruikt in systeemtherapie opleidingen, maar ook op verschillende hogescholen door het land.

Bestellen: https://shop.coutinho.nl/store_nl/verschillen-omarmen.html

Inkijkexemplaar: https://cld.bz/6yMyHT