Blog

Geen categorie

Overgangsregeling en aanvraag lidmaatschap NVRG

Overgangsregeling en aanvraag lidmaatschap NVRG

De vooropleidingseis voor de opleiding tot systeemtherapeut is een hbo- of universitaire bachelor en master, zoals omschreven in het Opleidingsreglement van de NVRG. Er zijn echter nog steeds mensen die lid kunnen worden met een passende hbo- en voortgezette opleiding (VO). Voorwaarde is dat iemand uiterlijk 30 september 2015 is gestart met de VO en uiterlijk 1 oktober 2022 is gestart met de systeemtherapie-opleiding. Dit is de overgangsregeling.

Alleen mensen die uiterlijk 1 oktober 2022 zijn gestart met de opleiding tot systeemtherapeut kunnen dus nog gebruik maken van de overgangsregeling. In de ALV van april 2021 zijn de leden akkoord gegaan met een einddatum voor het aanvragen van het lidmaatschap op basis van de overgangsregeling: 1 januari 2023. Door de toevoeging van deze einddatum, sloot de NVRG de overgangsregeling na negen jaar af.  

Vanwege de onderbezetting op het bureau van de NVRG was het besluit van de ALV van 2021 nog niet gecommuniceerd naar de opleidingsinstituten en aspirant leden. Daarom is dit tijdens de ALV van 25 mei jl. opnieuw aan de orde geweest. De ALV ging akkoord met een versoepeling van deze regel. Dit houdt het volgende in: mensen die nog in aanmerking komen voor de overgangsregeling en lid willen worden van de NVRG, hebben uiterlijk 1 januari 2024 het lidmaatschap aangevraagd, óf hun vooropleiding laten toetsen door de NVRG. In dat laatste geval ontvangen zij een certificaat, waarmee ze op een later moment het lidmaatschap kunnen aanvragen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *